Maik Behrens (Leibniz Institute for Food Systems Biology at the Technical University of Munich) | |
Vertebrate bitter taste receptors: Their functions and ligands from an evolutionary perspective |
Young Scientist Symposium (9月11日、13:00~14:30、英語セッション) | |
Exploring the interaction of body and neural circuits for chemical senses(身体と化学感覚神経回路の相互連関) | |
オーガナイザー: | 村田 航志(福井大学)、塩谷 和基(立命館大学) |
1.北野里佳 (京都府立大学大学院生命環境科学研究科 岩﨑研) 2.竹内雄一 (北海道大学大学院薬学研究院薬理学研究室) 3.田中まゆひ (東京大学大学院農学生命科学研究科 生理研箕越研) 4.石井さなえ (杏林大学保健学部臨床検査技術学科) |
Asian International Symposium (9月11日、14:45~16:15、英語セッション) | |
当シンポジウム開催にあたり、「公益財団法人内藤記念科学振興財団(The Naito Foundation)」より助成を受けました。 | |
オーガナイザー: | 岩槻 健(東京農業大学)、實松 啓介(九州大学) |
1. Han–Sung Jung (Yonsei University, Korea) Current Opinions in the Maintenance of the Epithelial Plasticity LGR5 in taste epithelium 2.丹羽隆介 (筑波大学) The role of a taste receptor expressed in non-taste tissues in the regulation of animal physiology: Lessons from the fruit fly Drosophila melanogaster 3.Seung-Jun Yoo (Hanyang University, Korea) Particulate Matter Influence on ADHD-like Symptoms: An Olfactory Brain Axis Perspective (Tentative title) |
pre-ISOT2028 Asian Chemosensory Symposium (9月11日、16:30~18:10、英語セッション) | |
オーガナイザー: | 東原 和成(東京大学)、竹内 春樹(東京大学) |
1.Wen Zhou(Chinese Academy of Sciences) Human olfactory perception 2.Donggen Luo(Peking University) Sensory neural circuits 3.Jiwon Shim(Hanyang University) Fly hemocyte chemosensation 4. Myunghwan Choi(Seoul National University) Taste sensation/neurophotonics 5.Panel discussion |
味覚シンポジウム (9月12日、9:00~11:00、日本語&英語セッション) | |
Diverse approaches toward understanding of taste sensation 味覚受容の理解に向けた多彩なアプローチ |
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オーガナイザー: | 山下 敦子(岡山大学)、重村 憲徳(九州大学) |
1.西原 秀典(近畿大学 農学部 生物機能科学科) 2.實松 敬介(九州大学・歯学研究院・口腔機能解析学分野) 3.清中 茂樹(名古屋大学工学研究科生命分子工学専攻) 4.Jiangtao Guo(浙江大学医学院) |
嗅覚シンポジウム (9月13日、9:00~11:00、日本語セッション) | |
オーガナイザー: | 山口 正洋(高知大学)、綾部 早穂(筑波大学) |
伊地知 千織(味の素(株)食品研究所・技術開発センター) 國松 淳(筑波大学医学医療系・認知行動神経科学) 塩谷 和基(立命館大学生命科学部・脳回路情報学) 図師 直弥(筑波大学人間系・感覚知覚心理学) 箭野 豊(高知大学医学部・統合生理学、土佐リハビリテーションカレッジ) |
市民公開講座 (9月13日、14:00~16:00) | |
味と匂から見つめる食 | |
オーガナイザー: | 吉田 竜介(岡山大学) |
1.安松 啓子(東京歯科大学) 2.岡本 雅子(東京大学) 3.林 慎悟(林ぶどう研究所) 4.岸田 裕樹(Restaurant Aimable) 5.中野 操(Fromagerie Pinot) 6.木下 尚之 (キノシタショウテン) |